For Eider Homes

East House

This iconic modernist home in an area of outstanding natural beauty is surrounded by natural woodland, and adjoins ecologically and environmentally sensitive National Trust land. It is an ingenious design which sits harmoniously within its sloping site in the Surrey Hills. It has Full Planning Permission and the planning officers and Surrey Hills Design Panel agree that the design is of the highest architectural quality. Significantly there were no objections to its successsful planning application. The vision from the front is of a low built cutting edge design clad in locally sourced oak and pristine white render. It is discretely located behind an earth bearm, extensive screen planting and gabion wall made from local stone are positioned to create a landscaped courtyard in front of the house. On its opposite, south, side the house has extensive glazing overlooking its garden and the beautiful Surrey Hills beyond.

Here, working closely with landscape architects Armstrong Bell, we have created a garden surrounding by natural woodland without harm to existing specimen trees. Extensive living rooms and state of the art kitchen are provided with floor to ceiling glazing that can be slid aside to open the split level living areas to the leafy south facing gardens. Bedroom suites all provide for his and her dressing rooms, and separate bathrooms. The sustainable design includes porous paving (SUDS) discrete photo voltaic cells on the roof, grey water recycling and air to air heat pumps

“Architecture is the thoughtful curation of space, blending artistry and functionality to shape our built environment.”

John Doe, Architectural Digest